« Back

COȘIA, eveniment organizat de Primăria comunei Cerna cu sprijinul APNMM în data de 1 mai 2014

Ne face plăcerea să vă invităm la COȘIA, eveniment organizat de Primăria comunei Cerna cu sprijinul Administrației Parcului Național Munții Măcinului în data de 1 mai 2014.
Coşia este un obicei bulgăresc care s-a practicat în satul Cerna până în anul 1940, atunci când a avut loc schimbul de populaţie în Cadrilater. Coșia avea loc în fiecare an în ziua de SF. Toader prin organizarea de întreceri între cai, la care participa toată suflarea satului. La întrecere participau și călăreți din satele vecine.
Începând cu anul 2013 acest obicei a fost reinviat dupa 73 de ani. Anul acesta tradiția continuă, concursul de întrecerea cailor va avea loc la ora 11 în zona noului stadion din Cerna.
Primăria Comunei Cerna organizează și un târg de produse tradiționale specifice comunităților din jurul Parcului Național Munții Măcinului, respectiv din Cerna, Greci, Măcin, Jijila, Luncavița, Hamcearca, Văcăreni.
Lansăm invitația de participare pentru toți meșteșugarii, apicultorii sau cunoscătorii artei culinare tradiționale locale, care doresc să participe cu un stand de promovare și comercializare a produselor.
Înscrierile se pot face până pe data de 25 aprilie 2014, ora 12, la Biblioteca comunală Cerna, la adresa de mail parcmacin@gmail.com sau la telefon 0746760196 – ranger Berca Marian.
Vă așteptăm!